1. Mijn kinderlijke en altijd aanwezige nieuwsgierigheid

Over echt ALLES is een superinteressante TED-talk online te vinden.

Alles wat je weet over verslaving is NIET waar? 

Hoe kun je vergeven na een allesingrijpende tragedie?

Zelfs een geweldig verhaal over beatboxen!

2. 2. Mijn korte aandachtsspanne

Een TED-talk duurt max 18 minuten. Me so happy!

3. Mijn afkeer van saaiheid

Geef me een presentatie en ik val in slaap. Vertel me een verhaal en ik hang aan je lippen!

TED-talks staan bekend om hun typische verhalende vorm. Daarmee is het een aparte ‘stijl’ van presenteren. Het doel van een TED-talk is niet zozeer informeren maar vooral inspireren. Inspireren door een ander perspectief te laten zien, door je iets te laten ervaren en door je iets te laten leren.

Na een TED-talk kijk je altijd een ietsiepietsie beetje anders tegen de wereld aan.

En nu, moeten we nu allemaal presenteren als TED?

Nee zeg! Je baas zou een hartverzakking krijgen als jij de jaarcijfers gaat presenteren op een ‘rode stip’. Maar je kunt natuurlijk wel een vleugje TED toevoegen

Hoe?

Begin eens door het toevoegen van een anekdote aan je presentatie. 1 kort verhaal wat de inleiding vormt voor de rest van je presentatie.

Maar hoe doe ik dat?

Daar zijn veel tips en technieken voor. De belangrijkste tip? Maak je presentatie persoonlijk. Trap eens af met een kort verhaaltje over jouw persoonlijke link tot het onderwerp. Onlangs bij een training startte één van de deelnemers zijn projectpresentatie met een anekdote over zijn zoontje die hem op een zondagmorgen vroeg ‘papa, waarom moet jij altijd zoveel weg om te leren?’ Dit voorval koppelde hij aan de noodzaak tot een verbetering van het interne opleidingstraject. Supertof om zo je presentatie te beginnen en meteen échte aandacht te krijgen voor je verhaal en een persoonlijke binding te maken met je publiek.

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
Twitter
XING
WhatsApp
Email
Print