“Wat zou je uitvinden als je een godsvermogen, zeg 100 miljard euro, aan werkkapitaal had?”, was de intrigerende vraag. Dat stemde me tot nadenken. Diep in mezelf kijken. Mijn persoonlijke overtuigingen en idealen er tegenaan houden. Toen had ik het. En ik antwoordde:  

“Ik zou telepathie uitvinden.” 

Waarom? Omdat de oorzaak van vele problemen, groot en klein, ligt bij miscommunicatie. Gebrekkig contact. Storing op de lijn. Botsende referentiekaders. Te druk, te snel, te veel, te weinig. Telepathie lost dat op. Telepathie zorgt voor pure communicatie. 

Stel je voor…  

Je hebt een goed doordacht idee in je hoofd. Je weet precies wat je wilt delen. Na mijn toestemming “beam” je een inhoudspakket naar mijn brein. Voor mijn geestesoog ontvouwt zich jouw concept in al zijn glorie. Verwondering. Beschouwing. Co-creatie. Ik geef je kraakhelder terug wat het met me doet, wat ik ervan vind, en hoe we er samen iets mee zouden kunnen. Hoe goed is dat? 

Een communicatiekanaal dat multi-zintuiglijke, integrale, holistische inhoud instant overbrengt. [Wat een volzin.] Een soort van omni-medium dat mensen helpt om beter te weten, te voelen en te doen. [Poëtisch, maar iets begrijpelijker.] Dat is heel anders dan het oeroude, veelal analoge systeem dat we nu hanteren. Spreken en luisteren, begrijpend lezen of audiovisuele media, het is allemaal relatief langzaam en onvolledig. [Vat je ‘m?] 

Je gevoel vér laten dragen 

Telepathie, vrij naar Wikipedia, is het vermogen tot rechtstreekse overdracht van gedachten, gevoelens en informatie op afstand. Telepathie is je gevoel vér laten dragen. Positieve impact door wederzijds begrip. Mijn communicatiedroom.  

Nou zal het nog wel even duren voordat ik telepathie werkend heb gekregen (al is het technologisch concept van brein-interfaces geen sciencefiction meer, zie bijvoorbeeld Elon Musks Neuralink en dit artikel). Dus laten we ons in de tussentijd richten op onvergetelijke verhalen en steengoede presentaties!  

Wat drijft jou? 

Ik mocht een document ontvangen van visionair en superondernemer Peter Diamandis, over het beschrijven van je “Massive Transformative Purpose”: dat wat jou drijft om impact te maken. Het gaat om het stellen van een ideaaldoel en het daar naartoe werken tijdens je levensweg.  

Inspiratie drijft prestatie – en presentatie, daarvoor kun je bij Noblahblah terecht. Diamandis was degene die me de vraag uit het begin van dit verhaal stelde. Ik heb “Telepathie uitvinden” meteen opgeschreven. En jij?

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
Twitter
XING
WhatsApp
Email
Print